O nama

Genius Host je obrt za računalnu djelatnost, registriran 30.01.2013. godine u Slavonskom Brodu.

Vlasnik obrta je Ivan Abramović, koji je svojim dugogodišnjim iskustvom u računalnom programiranju i općenito u IT svijetu uspio ostvariti mnoge velike uspjehe, kako na županijskim tako i državnim natjecanjima iz informatike tijekom njegovog školovanja.

U 6. razredu osnovne škole u Bjelovaru upisao je dodatnu nastavu iz informatike, gdje je krenuo s programiranjem u QBASIC-u i već tada je na prvom školskom natjecanju kojem su pristupili učenici od 5. do 8. razreda osvojio 1. mjesto. Svake iduće godine do kraja osnovne škole u Bjelovaru i srednje škole u Slavonskom Brodu, Ivan je osvajao mnoga visoko pozicionirana mjesta na natjecanjima iz programiranja i smotre radova. Najviše ga je zanimalo programiranje računalnih igara jer je tada smatrao da je to najveći izazov za njega i na taj način istraživao mogućnosti programskih jezika i tako se usavršavao i stjecao nova iskustva i znanja. Ivan je svoje prve korake u svijetu informatike započeo na Microsoftovom DOS operativnom sustavu, te Microsoft Windows 3.1., još kada je pojam interneta tek bio u začetku.

Interes za web dizajnom i izradom internet stranica Ivan je pokazao tijekom rada u jednoj privatnoj firmi gdje je izrađivao Windows aplikacije. Uvidio je da je internet ogroman potencijal za istraživanje i izradu online servisa koji bi ljudima trebao olakšati njihovo poslovanje i općenito način života, jer smo svi svjesni činjenice da internet i informatika više nisu stvar budućnosti, nego se to sve događa upravo sada!

Ivanova prva web stranica koju je izradio bila je Rotary klub Slavonski Brod. Tada je započeo s korištenjem CMS sustava Joomla!, koji je još u ono vrijeme bio u začetku tako da se iz toga izvukao maksimum što se može vidjeti iz priloženog. Naravno, tehnologija je danas puno više napredovala tako da je potrebno svakodnevno pratiti trend i prilagođavati se novim izazovima u svijetu IT-a.

Napomenimo još da je Ivan držao predavanja u Ivori, polaznicima koji su pohađali smijer "Računalni programer".

Kako izrada internet stranica i smještaj istih ide "ruku pod ruku", Ivan je odlučio svim svojim klijentima ponuditi usluge web hostinga jer na taj način klijent dobiva sve usluge na jednom mjestu! Bilo da se radi o registraciji domene, transferu domene i/ili web stranica, baze podataka, web dizajna i redizajna, izrade web stranica, smještaja na serveru, otvaranja e-mail računa, optimizacije, održavanja i sl., klijent dakle to ima sve na jednom mjestu - u Genius Hostu.

Više informacija možete pronaći na službenom Linked In profilu Genius Host-a ovdje:

https://www.linkedin.com/in/geniushost

 

Genius Host

vl. Ivan Abramović
Eugena Kumičića, 5
35000 Slavonski Brod
MBO: 97389099
Mob.: +385 (0) 91 950 75 83